Voksen-Rideskole
 HorseSence v. Pernille Post 

HorseSence er Danmarks eneste 100% voksen rideskole
Her er kun adgang for personer over 18 år

Er Westernridning noget for dig ?

I Westernridningen skal hesten gå for lange løse tøjler, og rytteren skal kontrollerer hesten via sin balance og krop.

 

Metoderne der benyttes er en teknik vi selv kalder for HorseSence.
HorseSence kan bedst forklares som en blanding af de kendte ikke voldelige træningsmetoder. HorseSence er et amerikansk udtryk, der direkte oversat betyder [Sund fornuft]. Pernille Post har i en årrække trænet og tilredet heste efter disse principper. Det er klart Monty Roberts metoder der gennemsyrer HorseSence teknikkerne, men Pernille Post har også hentet inspiration fra andre. blandt andet  gennem træningsophold hos Willem Burgmeier - Holland
(Tidl. europamester i Reining og Cowwork, nomineret til verdensmesterskabet i 1990).

Western disipliner

WESTERN PLEASURE
I denne klasse er alle ryttere på banen på èn gang. Dommeren bedømmer hestens opførsel og dens gangarter. Jog - meget kort trav. Lope - kort, afslappet delvis samlet galop. Walk - langsom afslappet skridtgang.

CUTTING
Her viser hest og rytter deres færdigheder i at afskærer og indfange kvæg. På banen er en kvæghjord. Rytteren rider ind i hjorten for at udsøge et stykke kvæg. Efter signal til hesten om hvilken kalv, rytteren ønsker afskåret fra flokken, skal hesten uden rytterens indgriben "holde kalven i skak", idet kalven instinktivt vil søge tilbage til hjorden. Når det er klart at hest og rytter har kontrol over kalven, lader rytteren den vende tilbage til hjorden, for så at udvælge sig en ny kalv. Inden for den fastsatte tidsramme (ca. 2½ min), kan rytteren nå nå at udvælge og afskærer 2-3 kalve. Working Cowhorse Først udføres et kort reining-program, derefter skal der arbejdes med en enkelt kalv. En af de mest spændende discipliner, når hest og kalv rigtigt spiller op til hinanden.

WESTERN HORSEMANSHIP
Har til formål at få bedømt rytterens færdighed og evne til at kontrollere og fremfører hesten. Først udføres et bestemt program, som bedømmes efter præcision. Kun èn hest er på banen af gangen. Dernæst kommer alle ryttere på banen samtidig - som i pleasure - men til forskel herfra, er det primært rytteren der bedømmes.

REINING
Er western ridningens dressur med de flotte lange slidingstops, galopskift, hurtige og langsomme cirkler, rollbacks og spins. Der gennemføres et bestemt mønster, som først offentliggøres en time før start. Rider man forkert, diskvalificeres man .

TRAIL
På en trailbane er opstillet en række forhindringer som hesten skal passere smidigt og villigt. Der stilles store krav til hestens samarbejdsvilje, lydhørhed, og opmærksomhed. Ofte anvendte forhindringer er, passage af bro, evt. med forhindringer i form af bomme. At gå igennem en låge, dvs. at åbne lågen, ride igennem, lukke lågen igen, alt imens rytteren sidder på hesten. Ligeledes skal hesten kunne bakke ubesværet gennem en række forhindringer.

BARREL RACE
Her rides på tid gennem en opstillet bane med 3 tønder, rytteren skal hurtigst muligt ride rundt om tønderne efter et nærmere fastsat mønster. Klassen bedømmes på tid, men ved tab af hatten tillægges straf sekunder.

POLE BENDING
Ved pole bending opstilles 6 pæle i række med ca. 6 meters mellemrum. Rytteren rider slalom mellem pælene. Klassen bedømmes på tid, men igen tilægges der straf sekunder ved tab af hatten