Voksen-Rideskole
 HorseSence v. Pernille Post 

HorseSence er Danmarks eneste 100% voksen rideskole
Her er kun adgang for personer over 18 år

Kurser

I det efterfølgende vil du kunne læse om nogen af de kurser, som vi løbende afholder. Disse kurser omfatter bl.a. western, dressur, pleje, HorseSence og hestesprog.

Kurserne kan tages enten som holdundervisning eller som enetimer.
Ønsker du at tager vores kurser som enetimer, kan vi tilbyde dig en helt unik mulighed. Med vores 10 timers klippekort kan du vælge frit mellem vores mange kurser.

Horsemanship 1
Du lærer om de grundlæggende teknikker i forbindelse med den daglige omgang med hesten. Dette kursus bør gennemføres af alle, hvad enten du vil bruge din ridning til skovture eller konkurrence.
Hestens udstyr
På kurset vil du lære om udstyret, og via praktiske øvelser lære om selve opsadlingen. Udover at du selv opnår større rutine og sikkerhed, er den korrekte opsadling også vigtig for at undgå at hesten får sadeltrykninger, som kan opstå ved forkert opsadling. Kurset omfatter både western og dressur udstyret. Kurset er obligatorisk for deltagelse på de udvidet hold.
Hestens pleje 1
Du lærer de grundlæggende strigle- teknikker, gennemgang af børster og strigler, rensning af hove, samt opsadling og gennemgang af udstyr.
 
Hestens pleje 2
På dette kursus lærer du at ordne / klippe man og hale samt hovskæg på hesten, du lærer også hvordan du fjerner kastanier.
Hestens hove
Lær at gå rigtigt til hesten når du skal løfte ben og rense hove. Grundlæggende hov pleje. Kurset er obligatorisk for deltagelse på de udvidet hold..


Køb af egen hest
Hvad skal man kikke efter ved køb af egen hest. Gennemgang af hestens eksteriør, benstilling og gangarter. Du får mulighed for at trække på vores mangeårige erfaring, vi kigger på hvilke faldgruber der kan være når man kigger på heste.
Balance træning
Vi træner holdning og balance, der rides uden sadel. Tempoet øges gradvist alt efter niveau. Bl.a. Trænes letridning.
HorseSence grundkursus
HorseSence kurserne kombinerer horsemanship og hestesprog, du lærer at bruge dette i praksis. I grundkurset får du en teoretisk gennemgang, samt en praktisk demonstration af bla. Join up og follow up, Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.
Horsesence Join Up
Målet for dette kursus er at opnå Join up og follow up med din egen hest. Disse to begreber er forudsætningen i den videre træning af hesten efter HorseSence metoden. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares
Pleasure Niveau 1
Gennemgang af westernridningens grundprincipper, samt gangarter, walk, jog, trot, lope. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.Western pleasure niveau 2
I dette kursus er der fokus på walk, jog, extended jog, trot, lope. Samt overgangen mellem disse. Der arbejdes med hestens gangarter så de bliver rentaktede, naturlige, regelmæssige og afslappede. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.
Trail niveau 1
Vi gennemgår grundprincipperne i trail disciplinen. Du lærer at forcere lette forhindringer, bakke med hesten, og træne de grundlæggende principper for de mere avancerede øvelser Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.

Trail niveau 2
Vi repeterer kort de grundlæggende principper. Der trænes i passage af bro, låge, samt øver bom (Firkant og L form o.a.), sidepass, back up, lope, jog, walk. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.
Western Horsemanship
Som pleasure, men her med hoved fokus på rytteren. Der trænes i grunden til reining. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.

Reining niveau 1
Grundkursus i reining (westernridningens dressur). Du lærer de grundlæggende teknikker for stop, roll back, spins, back up, lead change, og cirkler. Øvelserne foregår i langsomt tempo. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.
Reining niveau 2
Udvidet kursus i reining (westernridningens dressur). Der trænes i at øge tempoet i, roll back, spins, back up, tempo skift og cirkler, og trænes flyvende lead change, samt stop fra lope. (Slide stops) Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.
Hestens holdning 1
Grundteknikkerne i at ride hesten i holdning / til bidet, samt gymnastik, bøje og smidighedsøvelser. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.
Hestens holdning 2
amme øvelser som i niveau 1. Men her med større krav til nøjagtighed og præcision. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.

Dressur Let C klasserne
Enkeltvis træning og gennemgang af øvelserne for Let C programmerne. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.
Dressur Let B klasserne
Enkeltvis træning og gennemgang af øvelserne for let B programmerne. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.
Dressur Let A 1-3
Enkeltvis træning og gennemgang af øvelserne for let A programmerne 1-3. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.
Dressur Let A 4-6
Enkeltvis træning og gennemgang af øvelserne for let A programmerne 4-6. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.
Dressur middelsvær B 1&2
Enkeltvis træning og gennemgang af øvelserne for Middelsvær B 1&2 programmerne. Efterfølgende evalueres og eventuelle spørgsmål besvares.