Voksen-Rideskole
 HorseSence v. Pernille Post 

HorseSence er Danmarks eneste 100% voksen rideskole
Her er kun adgang for personer over 18 år

Tony
Navn: Tonys Flying Bird
Kaldenavn: Tony 
Race: Amerikansk Quarterhorse
Reg.Nr: 2120819
Køn: Vallak
Født: 21 April 1999 
Stangmål: 155 cm.
Farve: brun med sort man og hale.
Discipliner:Dressur og Westernridning.
Temperament: rar, venlig og opfindsom. Han er rolig til begyndere, og livlig til øvede.

Tony vores Amerikanske Quarterhorse er utroligt velredet og kan rides af de fleste, han er meget tilgivende overfor begyndere, men kan samtidig give masser af udfodringer til den meget øvet rytter.

Tony far er Two Bit Tony (Reg.Nr. 2332230) Farfar er Peppy San Bar (Reg.Nr.1105697), Tonys far Two Bit Tony kendt som en fantastisk cutting, reining samt cowhorse, direkte importeret fra USA af Anette Siren (Turban Stud). Two Bit Tony har haft stor indflydelse på dansk Quater avl, og har været en af de medst vindende gennem tiden.

 

 

Type: Let hest. 
Oprindelse: USA. 
Udbredelse: Hele verden. 
Blod: Varmblod. 
Egenskaber: Alle discipliner, men bruges hovedsagelig indenfor westernridningen. 
Temperament: Intelligent, lærevillig og meget rolig. 
Farve: Alle farver, dog ikke broget. 
Stg: 145cm - 160cm.


Racebeskrivelse
Eksteriørbeskrivelse:
Den optimale Quarter Horse er en meget smuk og harmonisk hest, med en, for denne race, meget typefuld, veludviklet og let genkendelig muskulatur. Hesten har et lille fint, nærmest trekantet hoved med små ører, store smukke øjne, store veludviklede kæber og en lille fin mule. Dette er dog kun det idealbillede, som danner grundlaget for den moderne avl. Typisk for denne nye avlsretning fra 80erne er det trekantede hoved og de små ører.

Disse kendetegn findes dog ikke i så høj grad hos de såkaldte foundation-heste, dvs. heste, som i stor omfang er avlet på basis af gamle avlslinier der står for en meget alsidig, stærk og rolig type Quarter Horse. Overgangen fra hoved til hals skal være åben, således at der er frihed for en stor fleksibilitet og dermed gode muligheder for korrekt holdning i enhver form for arbejde, som man måtte forlange af hesten. Halsen skal være af tilpas længde og velansat på skulderen, som skal være på ca. 45 grader. Dette giver hesten frihed til at bevæge sig med en hastighed, som har gjort denne hest til verdens hurtigste hest på en kvart mil (QUARTER of a mile = QUARTER-HORSE ).
Hesten har en god bringe, en stor brystkasse, en forholdsvis kort ryg og et meget hældende kryds, som gør det muligt at "sætte" sig godt, når den skal stoppe og dreje i sit arbejde med kvæget.

Hestens bagkrop er forsynet med en usædvanlig stærk og veludviklet muskulatur, som gør det muligt at sprinte med en stor hastighed og med et afsæt som nok ikke findes ved andre hesteracer. Kun på distancer over 1200 meter er fuldblodshesten Quarteren overlegen. Benene på en Quarter er også noget for sig selv. Udover at der her findes muskler, som andre hesteracer næsten ikke har, er piberne korte og stærke. Alle led er kraftige og veludviklede, hovene er runde og stærke.

Quarter Horses findes kun ensfarvet, og der er kun tilladt aftegninger i begrænset omfang, men QH har mange farvefacetter.

Historie:
En Quarter Horse er en optimal hest til såvel fritidsridning som til stævner, og der afholdes omkring 2500 anerkendte Quarter Horse-shows på verdensbasis årligt - I Danmark holdes der i øjeblikket 2 - 3 Shows hvert år. På disse shows, som kun kan bedømmes af særligt uddannede og anerkendte dommere, kan heste og ryttere optjene point som så igen kan blive anerkendt af AQHA, dermed er man med i et verdensomspændende pointsystem. Disse point fører til forskellige æresbeviser og trofæer som også forøger værdien af især hestene.

En ikke ubetydelig del af Quarter rytterne (i følge AQHA mere end 60%) deltager dog aldrig, eller næsten aldrig i stævner. AQHA tilbyder derfor også programmer for den almindelige fritidsrytter som det kendte "Horseback Riding Programme". Her registrerer man hver time, som man rider på sin Quarter. Efter et bestemt antal timer kan man derefter f.eks. få et specielt bæltespænde fra AQHA. Ved siden af alle officielle stævner og programmer er Quarter Horses på grund af deres udprægede alsidighed og pålidelighed de optimale heste til mange forskellige slags ridning.

Quarter horses kan kun registreres i USA, men forud for en registrering skal papirerne gå gennem det pågældende landskontor til registrering og afstempling, således at man i hvert land har et overblik over de heste der registreres, købes og sælges. På denne måde kan der laves et bedre og mere solidt fremstød for Quartere i det pågældende land. Mange ranches i USA har allerede før grundlæggelsen af AQHA ført stambøger over deres hingste, hopper og afkom. I trediverne var der nogle ihærdige mennesker, der rejste over hele USA for at samle oplysninger om Quarter Horses. Derpå begyndte man det store arbejde med at lave det samlede register som i dag er grundlaget for AQHA og al registrering af Quarter Horses i verdenen.

Den første grundlæggende generalforsamling fandt sted i Fort Worth, Texas, den 15. Marts 1940. Den eneste hesterace, der under bestemte omstændigheder må krydses med Quarter Horses er engelsk fuldblod. Dette der dog kun muligt, hvis disse er registreret i det pågældende lands fuldblodsavlsforbund, som så igen skal være tilmeldt "The Jockey Club of North America".